Certificering

 

Certificering

Hieronder vindt u een overzicht van de certificeren waarover Monie beschikt. De certificaten kunnen worden gedownload met de knop "Downloaden".

BRC

BRC-certificering

Afgelopen jaren zijn in de voedselwereld veel certificaten de revue gepasseerd. In 1998 hebben Britse retailers een opzet gemaakt om een gezamenlijke standaard te ontwikkelen voor de gehele voedingssector. Hieruit is het British Retail Consortium Technical Standard and Protocol (BRC) voortgekomen. De BRC beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met HACCP, zoals een risicoanalyse volgens de HACCP en het aantonen van kritische voedselveiligheidpunten (CCP's) in het productieproces. Echter op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten gaat BRC verder. Sinds voorjaar 2004 is Monie gecertificeerd volgens de BRC-richtlijnen.

Downloaden

RIK

Reglement Interne Kwaliteitscontrole (RIK)

Sinds januari 2006 voert Monie Interne Kwaliteitscontroles uit volgens de richtlijnen die zijn beschreven in kader van het RIK. Voor uitvoering en implementatie van van de kwaliteitscontrole zijn twee kwaliteitscontroleurs verantwoordelijk.

Downloaden

GlobalGAP

GlobalGAP

In 2007 is EurepGAP omgedoopt tot GlobalGAP. De naam "Global" doet het certificaat, gezien de wereldwijde acceptatie, ook meer tot zijn recht komen. Het protocol beschrijft de minimale eisen voor een goede landbouwkundige praktijk (GAP) voor telers en leveranciers van verse groenten en fruit. Certificatie volgens GlobalGAP wordt ondersteund door de meeste supermarkt organisaties in Europa, maar ook internationaal. Wat binnen GlobalGAP centraal staat is traceerbaarheid. Bovendien is het GlobalGAP protocol bedoeld om het vertrouwen van de consument te winnen.

Indien u gecertificeerd product wenst te ontvangen vragen wij u dit tijdig aan te geven zodat wij hierop kunnen inspelen. De certificaten hebben wij digitaal voor u beschikbaar.

Downloaden

hidden

© 2023 Monie Nieuwdorp. Realisatie en hosting: Van der Westen ICT